0007_Vlaflip bijzonder

Vlaflip bijzonder

Vlaflip bijzonder (6-8 pers.)

Benodigdheden
Cruesli
25 gr blanke amandelen
halve sinaasappel
1 eetlepel honing
2 eetlepels neutrale olie
50 gr havermout
1 eetlepel gemalen kokos
4 gedroogde abrikozen
25 gr rozijnen

Vlaflip
1 reep lactosevrije chocolade
2 sinaasappels
2 bananen
500 ml lactosevrije yoghurt
500 ml chocoladevla Alpro

Bereiding:
Maak eerst de cruesli.
Verwarn de oven voor op 200 gr C. hak de amandelen in grove stukken en pers de sinaasappel uit. Voeg de honing en olie toe en roer goed door. Roer de havermout, amandelen en kokos er doorheen. Bestrijk dit mengsel uit op de bakplaat en schuif deze in de oven. Rooster het mengsel 6-12 minuten tot de havermout begint te kleuren. schep het mengsel tussendoor goed door. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng deze samen met de rozijnen door de nog warme cruesli. Laat de cruesli afkoelen. Snijd de schil van de sinaasappel dik af en snijd vervolgens in partjes. Ook de bananen in plakjes snijden. Schenk de helft van de yoghurt in een schaaltjes en verdeel hierover de helft van de sinaasappelpartjes en de cruesli. Hieroverheen de vla. Leg dan de bananenplakjes eroverheen en verdeel de rest van de yoghurt over de schaaltjes. Hierop weer de sinaasappelpartjes en de cruesli. Dan de vla en garneren met de rest van de cruesli en een laagje geraspte chocolade.  


Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar lactosevrije variant


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0007


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken