0009_Maissoep met kikkererwten

Maissoep met kikkererwten

Maissoep met kikkererwten (4 pers.)

Benodigdheden
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 blikje maiskorrels
2 blikjes kikkererwten
1 liter kip- of vleesbouillon - let op dat deze lactosevrij is!
1 limoen, sap en rasp
zout
2 rode peper zonder zaadjes in stukjes
handje gehakt korianderblaadjes

Bereiding:
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, komijn en koriander. Voeg de bouillon toe en de  helft van de mais en kikkererwten en laat dit voor 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en mocht het te dik zijn voeg dan wat water toe. Breng op smaak met sap en rasp van de limoen en zout. Verdeel het restant van de mais en kikkererwten toe en schep de soep in een bord, bestrooi deze met de rode peper en koriander.


Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar lactosevrije variant


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0009