0022_Zalmbonbon met dillesaus

Zalmbonbon met dillesaus

Zalmbonbon met dillesaus

Benodigdheden

300 g gerookte zalm (dunne, lange plakken)
125 g cocktailgarnalen
200 g hollandse garnalen
1 el suiker
6 el witte wijnazijn
4 el water
1 snufje zout
1 komkommer
Verse dille
1 el kappertjes
7 el mayonaise (al dan niet zelfgemaakt)
Citroensap naar smaak
Peper naar smaak

Bereidingswijze

Roer de suiker door azijn en water en voeg het zout toe. Zet het kommetje gedurende ca. 40 seconden in de magnetron. In ieder geval tot de suiker is opgelost.
Snij de komkommer met een dunschiller in mooie lange plakken en marineer in het azijnmengsel.
Bekleed de binnenkant van vier koffiekopjes met vershoudfolie.
Bekleed dit met plm. 2/3 van de zalm en laat wat over de rand heen hangen.
Hak ¾ van de dille fijn, snij de cocktailgarnalen in vieren (staart event. verwijderen), snij de overige zalm fijn en spoel de kappertjes af.
Meng mayonaise met dille en citroensap en vervolgens met de cocktailgarnalen, zalm, ¾ van de Hollandse garnalen, kappertjes en eventueel peper.
Verdeel het mengsel over de kopjes en vouw de zalm dicht
Vouw nu de folie dicht en draai goed aan zodat de folie strak komt te staan.
Leg de bonbons in de koelkast.
Haal de komkommer uit de marinade.
Voor het serveren drapeer je de stroken komkommer op bordjes en verwijder je de folie van de bonbons. Leg deze op de komkommer en garneer met takje dille en de rest van de Hollandse garnalen.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0022