0053_Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki

Benodigdheden
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gehakte tijm
1 eetlepel gehakte oregano
2 teentjes knoflook
zout
peper
600 gram lams- of varkensvlees
2 citroenen in partjes

Bereiding

Marineer het vlees minimaal 2 uur avn te voren (een dag eerder mag ook):
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng de olijfolie, knoflook, oregano, tijm, citroensap, peper en zout. Marineer het vlees hiermee. Leg de satéstokjes in het water om verbranden op de grill te voorkomen.

Rijg het vlees en de citroenpartjes om en om aan de prikkers. Rooster vervolgens de spiesjes in 8 - 10 minuten in de grillpan, onder regelmatig keren, gaar. Tijdens het grillen regelmatig bestrijken met het marinadevocht.

(Recept van Fleur)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0053