0077_Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt

Benodigdheden (voor 6 personen)
1,5kg aardappelen
1 kg winterpeen
2 grote uien
2 teentjes knoflook
2 eetl. boter + wat boter om te bakken
500 gr rundergehakt
peper
zout
nootmuskaat
3 runderbouillontabletten
Grote ovenschaal

Voorbereiding
Aardappelen schillen en in grove stukken snijden. Winterpeen schillen met dunschiller of kaasschaaf en in grove stukken snijden. Uien en knoflook pellen en fijnhakken.

Bereiding
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Intussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (ca. 20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden C. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout. Wortelen afgieten (Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen. In het midden van de voorverwarmde oven zetten (200°) tot de bovenkant bruin kleurt. ca. 10-15 minuten).


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0077