0093_Makronen (Macarons)

Makronen (Macarons)

Makronen (Macarons)

Benodigdheden
Voor de Makronen
125 gram fijn gemalen amandelen
3 eieren (alleen het eiwit)
200 gram poedersuiker
Een snufje zout

Voor de botervulling
200 gram lactosevrije boter (op kamertemperatuur)
100 gram poedersuiker

Eventueel voor de kleuring
Kleurstof voor voeding

Bereiding
Zorg ervoor dat de gemalen amandelen goed droog zijn. Zeef het amandelmeel door een fijne zeef. Weeg 200 gram poedersuiker af, zeef de suiker en doe dit bij het amandelpoeder. Klop nu het eiwit met een snufje zout stijf op en voeg het toe bij de amandelpoeder en de poedersuiker. Meng alles goed door elkaar. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Doe het mengel in een spuitzak en spuit toefjes van gelijke grootte op het bakpapier. Laat de toefjes  hierna15 tot 30 minuten rusten. Maak ondertussen de botercrème klaar door de boter met 100 gram poedersuiker te vermengen. Bak de makronen nu op 150 graden in de oven. Ze zijn in ongeveer 10 minuten klaar. Haal de makronen niet direct uit de oven maar open de deur om ze eventjes rustig te laten afkoelen. Eenmaal uit de oven, haal je de makronen met een spatel voorzichtig van het bakpapier en laat je ze verder afkoelen.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0093