0129_Aspergesoep

Aspergesoep

Aspergesoep

Benodigdheden:

1 liter water
1 ons ham
2 eieren
50 gram boter
50 gram bloem
2 kippenbouillonblokjes
1 pond asperges

Bereiding:
De asperges koken in de bouillon totdat ze gaar zijn en uit de pan halen (kookvocht bewaren).De kopjes eraf snijden en apart leggen en de rest van de asperge in stukjes van ongeveer 1 cm snijden. De 2 eieren bakken, af laten koelen en in kleine reepjes snijden evenals de ham. De 50 gr boter en 50 gr bloem mengen (een roux van maken), het kookvocht geleidelijk toevoegen en met een garde goed doormengen totdat er een glad mengsel ontstaat. Het mengsel even laten rusten en hierna de in kleine stukjes gesneden asperge toevoegen en pureren met een staafmixer. Hierna de pan op het vuur terugzetten en blijven roeren met de garde. Een klein beetje van de ham en de eieren in de pan en mee laten verwarmen. Zodra de soep net aan de kook is van het vuur afhalen. Dan de soep over de borden verdelen en garneren met de puntjes van de asperges en de rest van het ei en de ham.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0129