0134_Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Benodigdheden
1 liter rundvleesbouillon (AH)
50 g boter (lactosevrij)
500 g uien, grofgesnipperd
100 g geraspte oude kaas
1 stukje foelie
2 theelepels tijm
1/2 stokbrood (AH afbak)
1 laurierblaadje

Bereiding
Smelt de boter in een braadpan en schep de uien erdoor. Smoor de uien afgedekt in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar. Neem de deksel van de pan en laat de uien op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin kleuren. Voeg de bouillon met het laurierblaadje, het stukje foelie en de tijm toe en verwarm de soep ca. 20 minuten op heel zacht vuur.Verwarm intussen de oven voor op 175 °C. Snijd het afgebakken stokbrood schuin in 8 plakken en rooster ze in de oven goudbruin.
Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee sneetjes brood en schep de uiensoep erop.Strooi de geraspte oude kaas erover.Schuif de kommen met uiensoep in de oven en laat de kaas smelten en iets kleuren. Serveer direct.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0134