0138_Gevulde tomaten (vlees)

Gevulde tomaten (vlees)

Gevulde tomaten (vlees)

Benodigdheden
8 tomaten
20 gr lactosevrije boter
fijngehakt uitje
200 gr gegaard vlees of gehakt
1 dl boullion
nootmuskaat, peper en zout
pameermeel (lactosevrij)

Bereiding

Was de tomaten van ongeveer dezelfde groote en snij het kapje ervan af. Haal de binnenkant uit de tomaten en bestrooi de binnenkant met peper en zout. Fruit het fijngenipperde uitje aan en voeg hierbij een gedeelte van de tomatenbinnenkant toe, alsmede de kruiden, de bouillon en het vlees. Na ongeveer 10 minuten de peterselie en wat paneermeel aan het mengsel toevoegen. Vul hiermee de uitgeholde tomaten, bestrooi ze met wat paneermeel en zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en voeg een klein bodempje water toe. Na ongeveer een half uur in een warme oven is het klaar.

(Op basis van een recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0138