0168_Hete bliksem

Hete bliksem

Hete Bliksem (stamppot van appelen)

Benodigdheden
1500 gram aardappelen
1000 gram appelen
lactosevrije boter
zout
suiker

Bereiding

Schil en was de aardappelen en zet ze op het vuur met weinig water en een snufje zout. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Voeg de appelen bij de aardappelen in de pan. Laat dit 30 minuten samen koken en stamp daarna alles fijn. Roer er vervolgens wat boter doorheen om het smeuig te maken en voeg suiker toe naar smaak.

Tip voor de niet-vegetariërs: Serveren met een karbonade, gebraden varkensvlees of bloedworst.

(Op basis van een recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0168