0073_Pindakoeken

Pindakoeken

Pindakoeken


Benodigdheden:

125 gram bloem
60 gram koude (Minus-L)boter
50 gram basterdsuiker
1 ei

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden. 125 gram bloem + 60 gram koude (Minus-L)boter + 50 gram basterdsuiker + 1 ei + een snufje zout op je aanrecht tot een deeg kneden.
Laat het deeg ingepakt in folie 15 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg daarna uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter. Steek de koekjes uit. Meng 1 eidooier met een scheutje (Minus-L)room en strijk dit over het koekje. Duw de pinda’s lichtjes op het koekje en bak ze 20 minuten af in de oven.
Smelt 200 gram lactosevrije pure chocolade au bain marie en zorg dat de chocolade stevig is. Dompel de helft van de koekjes in de chocolade en laat dit afkoelen (kan ook in de koelkast afkoelen).

(Dit recept is ingezonden door Esther Mullenders)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0073