0001_Frittata met zoete aardappel en broccoli

Fritatta met zoete aardappel en broccoli

Frittata met zoete aardappel en broccoli (4 pers.)

Benodigdheden
400 gr broccoli
400 gr zoete aardappel
3 eetlepels olijfolie
1 uit, grofgesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
6 eieren
150 gr geraspte lactosevrije kaas
zout, peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de broccoli in ruim kokend water beetgaar. Spoel hierna direct af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm. Fruit de ui en knoflook glazig en schep de blokjes zoete aardappel met wat zout en peper erdoor heen. Voeg hierna wat water toe en laat zachtjes smoren. Klop de eieren los en voeg hieraan toe een deel van de geraspte lactosevrije kaas en wat zout / peper. Verdeel het groentemengsel en de gekookte broccoli in een ingevette ovenschaal en schenk het eimengsel hierover heen. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. bak de frittata goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.


Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar lactosevrije variant


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0001