Maissoep met kikkererwten (4 pers.)
Benodigdheden
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook,
geperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen
koriander
1 blikje maiskorrels
2 blikjes kikkererwten
1 liter
kip- of vleesbouillon - let op dat deze lactosevrij is!
1 limoen, sap
en rasp
zout
2 rode peper zonder zaadjes in stukjes
handje
gehakt korianderblaadjes
Bereiding:
Verhit de helft van de
olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, komijn en koriander.
Voeg de bouillon toe en de helft van de mais en kikkererwten en laat
dit voor 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en mocht het te dik zijn
voeg dan wat water toe. Breng op smaak met sap en rasp van de limoen en
zout. Verdeel het restant van de mais en kikkererwten toe en schep de soep
in een bord, bestrooi deze met de rode peper en koriander.
Recept uit de Dirk, jan 2015 aangepast naar lactosevrije variant
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0009