Geroosterde paprika-tomatensoep (4 pers.)
Benodigdheden
2-3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
3 rode paprika's, zonder zaadjes en in partjes
2 uien, gepeld, in
grove stukken
6 tomaten, in partjes
gehakte basillicumblaadjes
50 ml olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
100 ml rode wijn
1 liter groente- of kruidenbouillon - let op dat deze lactosevrij is!
zout / peper
1 eetlepel honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 gr C. Kook de aardappelblokjes gaar in 12-15
minuten en spoel ze hierna goed af. Leg de paprika's, uien, knoflook en de
helft van de baslicum in een ovenschaal. Besprenkel dit met de helft van de
olijfolie en rooster dit in de oven 15-20 minuten. Schep het groentemengsel
in de soeppan, roerbak dit voor 2 minuten en blus af met de azijn en wijn.
Schenk de bouillon erbij en laat zachtjes 5 minuten koken. Hierna grof
pureren en het zout, peper en honing toevoegen. Bak de aardappelblokjes in
de rest van de olijfolie en schep deze voor het serveren door de soep.
Bestrooi met rest basillicum.
Recept uit de Dirk, jan 2015
aangepast naar lactosevrije variant
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0000