Witte Winter-Groentenschotel
Benodigdheden (voor 4 personen)
8 krielaardappelen, gehalveerd
2 middelgrote koolrapen, geschild en in schijfjes
4 sjalotjes, gehalveerd
200 g bloemkoolroosjes
60 g boter
1/3 kop bloem
4 dl heldere kippen bouillon (groente bouillon voor de vegetarische variant)
3,75 dl melk
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 C. Aardappeltjes, koolraap, sjalotjes en bloemkool in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1,5 l leggen. Boter in een middelgrote pan verwarmen; bloem toevoegen. Op laag vuur 2 min roeren tot het bloemmengsel lichtbruin is. Bouillon en melk beetje bij beetje in de pan gieten; tot een glad mengsel roeren, daarna op matig vuur 2 min roeren tot de saus kookt en indikt. De saus over de groenten gieten. Afdekken en 1 uur stoven.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0025