Venkelhapjes met tomaat, broccoli en forel
Benodigdheden voor
8 hapjes:
100 gram broccoliroosjes
150 gram cherrytomaatjes
2 venkelknollen
100 gram gerookte forelfilet
2 eetlepels
fijngehakte peterselie
2 eetlepels mayonaise
Bereiding:
Snijd de broccoli in piepkleine roosjes. Verwijder de stelen. Halveer de
tomaatjes. Snijd het groen van de venkelknollen dat als garnering wordt
gebruikt. Snijd de forelfilet in smalle reepjes.
Kook de broccoli
roosjes 4 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen. Kook de venkelknollen in
ca. 15 minuten in iets gezouten water beetgaar. Dompel de gekookte
venkelknollen even in ijskoud water om het kookproces te stoppen en laat ze
uitlekken.
Verwijder lelijke buitenste bladen en stelen. Snijd een
plakje van de onderkant. Snijd de venkelknollen verticaal doormidden en haal
de lagen uit elkaar.
Leg de holle venkel bladen op een schaal. Schep
de reepjes forel, de broccoliroosjes, halve tomaatjes, peterselie en
mayonaise door elkaar.
Vul de venkel bladen met dit mengsel en garneer
met een beetje venkel groen.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0035