Varkenshaasmedaillons met groene pepersaus in een jasje van spek
Varkenshaasmedaillons met groene pepersaus in een jasje van spek
Benodigdheden
2-3 lange
varkenshaasjes
8-12 plakjes ontbijtspek
olijfolie
lactosevrije boter
peper en zout
2 eetlepels tomatenketchup
1 glaasje cognac
200 ml lactosevrije (slag)room
2
eetlepels groene peperkorrels
1 kleine ui
2 kleine paprika's -
verschillende kleuren (waarvan 1 groene)
1 zakje aardappelkroketjes
Bereiding
Snipper de ui fijn en snijd de
paprika's in (kleine) blokjes. Snijd de varkenshaas in kleine, ronde
medaillons (2-3 p.p.), kruid ze met peper en zout. Rol ze vervolgens in een
plakje ontbijtspek. (Tip: zet het jasje vast met een cocktailprikkertje!)
Verhit een koekenpan en laat een beetje boter met 2-3 lepels olie
warm worden tot het schuim weg is. Bak de varkenshaaspakketjes in spek
goudbruin en net gaar. Haal ze uit de pan en pak ze in met aluminiumfolie.
Bak de ui en paprika in de braadvocht aan. Voeg vervolgens de
peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur staan. Blus
het geheel vervolgens af met cognac en voeg de room toe, en laat de saus
even inkoken. Bak ondertussen de aardappelkroketjes.
Haal de
medaillons uit de folie en leg ze op de borden en schenk de saus rondom het
bord.
Inzending voor de Kerst Receptenwedstrijd 2014 van Linda de
Vries
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
0037