Vanille ijs
Benodigdheden
250 ml
lactosevrije melk
2 zakjes vanillesuiker
3 eierdooiers
100
gram suiker
250 ml lactosevrije koffiemelk of room
Bereiding
Breng de melk met de vanillesuiker langzaam aan de
kook, roer de eierdooiers samen met de suiker schuimig, voeg hierbij al
roerende langzaam de kokende melk, en laat het geheel a roerende inbinden,
let op! Niet laten koken. Voeg al roerende de koffiemelk of room toe en laat
het geheel koud worden. Doe de 'ijsvla' in een vorm en plaats deze in de
vriezer, roer af en toe het mengsel door om het bevroren gedeelte los te
maken. Als het geheel behoorlijk bevroren begint te worden, doe je de massa
in een kouden kom, klop je het snel zeer luchtig. Daarna weer in de vorm
doen en het geheel nu volledig laten bevriezen.
(Op basis van een
recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0000