0039_Vanille ijs

Vanille ijs

Vanille ijs

Benodigdheden
250 ml lactosevrije melk
2 zakjes vanillesuiker
3 eierdooiers
100 gram suiker
250 ml lactosevrije koffiemelk of room

Bereiding

Breng de melk met de vanillesuiker langzaam aan de kook, roer de eierdooiers samen met de suiker schuimig, voeg hierbij al roerende langzaam de kokende melk, en laat het geheel a roerende inbinden, let op! Niet laten koken. Voeg al roerende de koffiemelk of room toe en laat het geheel koud worden. Doe de 'ijsvla' in een vorm en plaats deze in de vriezer, roer af en toe het mengsel door om het bevroren gedeelte los te maken. Als het geheel behoorlijk bevroren begint te worden, doe je de massa in een kouden kom, klop je het snel zeer luchtig. Daarna weer in de vorm doen en het geheel nu volledig laten bevriezen.

(Op basis van een recept uit Kookboek N.C.B., 9e druk, 1964)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0000