0042_Tompouce

Tompouce

Tompouce

Benodigdheden:
voor het bladerdeeg:
100 gram harde lactosevrije boter (pakje)
100 gram bloem
wat zout

Voor de vulling:
250 ml lactosevrije melk
3 eierdooiers
3 eiwitten
paar blaadjes gelatine
5 gram tarwemeel
50 gram suiker
1/4 stokje vanille
lactosevrije slagroom

Bereiding:
Vulling:
Roer de eierdooiers met de suiker en het meel tot een gelijke massa zonder klontjes. Breng de melk met de vanille langzaam aan de kook en voeg dit flink roerend bij de dooiers. Giet hierna alles terug in de pan en laat de vla onder flink roeren met een garde gaar koken, voeg enkele blaadjes gelatine toe en meng het met het stijfgeklopte eiwit(om te voorkomen dat de vulling inzakt) ongeveer 10 min. Roer onder het afkoelen van tijd tot tijd even door om te voorkomen dat zich een vel vormt.

Bladerdeeg:
Doe de meel in een kom en leg de boter erin. Snijd de boter met 2 messen in vrij grove stukken, voeg dan onder luchtig roeren druppelsgewijs zoveel water toe tot boter en bloem aan elkaar blijven hangen. Let op: gebruik vooral niet teveel water. Maak hier een bal van en rol deze op een met meel bestoven plank / tafel uit met een deegroller tot een dunne lap. Veeg het overtollige mee wat er aan blijft hangen regelmatig af en vouw het deeg in de lengte in 3-en op. Laat het deeg hierna op een koele plek rusten tot het weer stijf is en herhaal de eerder genoemde bewerking nog 3 maal. Vouw het daarna in 4-en op en laat het nog enige tijd rusten. Rol het daarna tot de gewenste dikte uit en geef het de gewenste vorm, 2 gelijke langwerpige dunne stroken.
Leg de stroken bladerdeeg op een bakblik en geef hier en daar een sneedje om sterk rijzen te voorkomen. Bak deze in een hete oven (180 graden C.)lichtbruin en gaar. Neem ze hierna van het blik af om af te koelen. 

Bestrijk de ene strook met de vulling en leg de andere strook erop. Snij de koek hierna in gelijke stukken. Garneer met een toefje lactosevrije slagroom.


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)Advertenties via Google hieronder


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken

0042