0045_Tiroler zuurkooltaart

Tiroler zuurkooltaart

Tiroler Zuurkooltaart

Benodigdheden
200 g bloem
120 g zachte lactosevrije boter
4 eetl water
zout
0.5 theel suiker
100 g aardappel
100 g doorregen spek
100 g ui
30 g lactosevrijeboter,
250 g zuurkool
2 knoflookteentjes
peper
0.5 theel komijn,
0.5 theel gedroogde majoraan,
250 ml lactosevrije melk,
125 ml lactosevrije slagroom,

Bereiding

Vet de springvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem. Doe de bloem,boter,zout,water en suiker in een grote kom en kneed goed door elkaar,vorm een bal,dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast. Snijd ondertussen de spek en de geschilde aardappelen in kleine blokjes, snijd de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de zuurkool fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak het spek aan in een pan, voeg de ui en de boter toe en laat ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de aardappelblokjes,de zuurkool, knoflook, komijn, majoraan, zout en peper toe, meng het geheel goed door elkaar en laat 2 minuutjes meebakken,haal de pan van het vuur. Rol ondertussen het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg in de springvorm en vorm met je vingers een 3 cm hoge rand. Vul het deeg met het zuurkoolmengsel. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten voor. Roer in een kom de melk, slagroom, nootmuskaat en eieren door elkaar, giet dit mengsel over de zuurkooltaart en bak deze in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

(ingezonden door Yvonne)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0045