0047_Taai taai

Taai Taai

Taai Taai

Benodigdheden
230 gram honing
2 eetlepels stroop
2 eieren
350 gram bloem
1 eetlepel speculaaskruiden*
zout
1 eetlepel bloem
2 blokjes anijssuiker

Bereiding
Stamp de anijssuiker fijn in een kom. Voeg de honing, stroop en 1 ei toe en roer het goed door elkaar. Zeef in een andere kom het bloem en roer de speculaaskruiden en zout erdoor. Roer het bakmeel met een spatel door de honing tot een stevig deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de ijskast opstijven. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte. Leg het deeg op het bakpapier en bestrijk de bovenzijde met 1 losgeklopt ei. Bak de taaitaai in 20 minuten bruin en gaar in het midden van de oven. Laat de taaitaai op de bakplaat afkoelen en snijd de koek in stukken.

* De speculaaskruiden kun je zelf maken, zie recept hier op de site


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0047