0050_Spinazietaart

Spinazietaart

Spinazietaart

Benodigdheden:
1 klein blikje croissantdeeg (Danerolles - niet iedere variant!)
600 gram verse spinazie, gewassen en uitgelekt
3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels paneermeel (Albert Heijn eigen merk)
150 gram uitbakspek (dobbelsteentjes of reepjes)
2 eieren
lactosevrije margarine
125 ml kookroom (MinusL)
zout, peper, nootmuskaat
2 eetlepels pijnboompitten
(quiche) vorm

Bereiding:
Laat de spinazie slinken in een pan en laat deze hierna goed uitlekken op een schone droge doek. Bak de spekjes uit totdat zij bruin en krokant zijn. Rol het croissantdeeg uit en vet een quichevorm in met de lactosevrije margarine. Bekleed de vorm met het deeg en prik in het deeg gaatjes en bestrooien met de paneermeel. Vul de vorm met eerst de spinazie hierna de lente-uitjes, uitgebakken spekjes en knoflook. Klop de eieren los samen met de kookroom, zout en specerijen, giet het mengsel hierna over de taart en bedek de taart met de pijnboompitten. Bak de taart op 200 graden C. in circa 20 min. gaar en goudbruin.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0050