0055_Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Benodigdheden
185 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr donkere basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden (makkelijk zelf maken met het recept op deze site)
Zout
120 gr koude lactosevrije boter in stukjes
35 gr gepelde amandelen
1 klein losgeklopt ei

Bereiding:
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje, doe vervolgens de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol ondertussen het deeg uit tot een lap van 7 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Garneer het deeg met de amandelen en bestrijk het met ei.
Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0055