0057_Sinaasappelpudding

Sinaasappelpudding

Sinaasappelpudding

Benodigdheden
5 eieren
180-200 gram basterdsuiker
sap van 5 sinaasappelen
6 1/2 blad gelatine (of 10 gram gelatinepoeder)

Bereiding

Roer in een goed geëmailleerde pan de eierdooiers en de basterdsuiker tot ze dik, wit en luchtig geworden zijn. Voeg er dan de citroensap bij en laat het geheel gebonden worden door dit flink door te blijven roeren met 2 zilveren vorken terwijl je het au-bain-matie verwarmt. Week ondertussen de gelatine 10-15 minuten in koud water, en los dit op in zo weinig mogelijk kokend water. Vermeng de opgeloste gelatine met de gebonden massa. Vervolgens klop je het eiwit zo stijf mogelijk en vermeng je dit met de rest. Laat de pudding onder af en toe roeren geleiachtig worden, en giet deze in een met eiwit ingesmeerde vorm. Als hij koud en opgestijfd is, kun je hem op een vochtige schaal storten.

(Op basis van een recept uit Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool, 2e druk, 1911)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0057