0066_Risotto van rode bietjes

Risotto van rode bietjes

Risotto van rode bietjes


Benodigdheden:
150 gram risotto rijst
300 ml groentebouillon
3 rode bieten
8 eetlepels olijfolie
300 ml rode wijn
2 grote uien
3 teentjes knoflook
4 takjes tijm
200 ml room (lactosevrij of soja)
eventueel zout of peper

Bereiding
Was de rode bieten en snijd ze in 4 of 6 partjes (afhankelijk van de grote), doe de gesneden bietenin een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie, voeg 2 teentjes geplette knoflook, de tijm toe. Zet alles in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 20 à 25 minuten tot de bieten gaar zijn. Laat het geheel afkoelen en verwijder de schil. Snijd de bieten in blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Snipper de ui en het laatste knoflookteentje fijn en stoof aan in 3 eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en laat deze meestoven. Dit alles gebeurt op een laag vuurtje. Blus met de rode wijn en laat de wijn bijna wegkoken. Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe en laat de rijst wellen. Voeg de rode biet samen met het laatste beetje bouillon tot alle bouillon is opgenomen en de rijst romig en beetgaar is (ong. 18 minuten). Roer op het laatste moment de room erdoor en voeg eventueel peper en zout toe.

Uiteraard kan de wijn ook achterwege gelaten worden indien gewenst.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0066