0074_Pate met kalkoen, paddestoelen en noten

Pate met kalkoen, paddestoelen en noten

Pate met kalkoen, paddestoelen en noten

Benodigdheden (+-12 personen)
400 gr gemengde paddestoelen,
2 - 3 sjalotten
1 teentje knoflook
1 rode paprika
50 gr lactosevrije boter
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
zout
peper
300 gr kalkoenfilet
150 gr ontbijtspek (in dikke plakken)
250 gr varkensgehakt
100 gr geroosterde cashewnoten
2 eieren
30 gr bloem

Voorbereiding
Hak de schoongemaakte paddestoelen grof. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de boter in een pan. Laat de paddestoelen, de sjalot, de knoflook, de paprika, de tijm en de rozemarijn, bestrooid met wat zout en peper fruiten tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in blokken en het ontbijtspek in reepjes. Hak de kalkoenfilet met het ontbijtspek in de foodprocessor fijn. Meng de kalkoenfilet met het spek, het gehakt en het paddenstoelen mengsel.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 90C. Bekleed de patevorm langs de lange kant met aluminiumfolie. Vul met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek af met het overhangende folie. Zet de vorm circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de pate afkoelen en stort op een platte schaal. Dep het uitlopende vocht op met keukenpapier. Serveren met geroosterd brood, mosterd, kerstomaatjes en augurkjes.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0074