0096_Limburgse vlaai

Limburgse vlaai

Limburgse vlaai


Benodigdheden:
250 Gram broodmix (let goed op de verpakking dat deze lactosevrij is!)
Fruit (bijvoorbeeld pruimen)
Kaneel
Suiker
Lactosevrije boter (voor het invetten van de schaal)
Bakplaat / vlaaivorm

Bereiding:
Doe volgens aangeven van de verpakking wat water bij de broodmix, en kneed het goed tot een plakkerig deeg. Doe het daarna in een schaal en zet deze op met een theedoek erover op een warme plek om te rijzen (bijv. in de vensterbank boven de verwarming). Ontdoe het fruit van eventuele pitten en snij het in plakjes. Vet de bakplaat / vlaaivorm in met de boter

Na ca. 15 minuten is het deeg gerezen, rol het deeg uit en leg deze op de bakplaat of in de vlaaivorm. Leg het fruit erop en bestrooi het met wat kaneel en suiker. Verwarm de oven voor tot 200 graden en bak de vlaai af in ca. 25 minuten.

(Ingezonden door één van onze bezoekers)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0096