0097_Lentesalade met geroosterde kip & kiwi

Lentesalade met geroosterde kip & kiwi

Lentesalade met geroosterde kip & kiwi

Benodigdheden voor 8 personen:
3 citroenen
600 gram kipfilet, in reepjes
7 eetlepels olijfolie traditioneel
4 teentjes knoflook, geperst
Peper, zout
150 gram jonge bladsla
4 kiwi’s, in plakjes
300 gram cherrytomaatjes (150 gram rode en 150 gram gele tomaatjes)
1 eetlepel honing
2 theelepels (grove) mosterd  (AH)
2-3 eetlepels verse tuinkruiden (fijngehakt)

Bereiding:
Boen de 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olijfolie, het sap van de twee citroenen, de citroensrasp, knoflook en peper en zout naar smaak. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de gehalveerde tomaatjes over een mooie grote schaal. Pers de laatste citroen uit. Klop 2 -3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
Breng de dressing  eventueel op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0097