0098_Lamsfilet met kruidenkorst en boontjes met spek

Lamsfilet met kruidenkorst en boontjes met spek

Lamsfilet met kruidenkorst en boontjes met spek

Benodigdheden:
1 kilo sperziebonen
zout, peper
1 eetl. tijm
1 eetl. bascilicum
1 eetl. peterselie
1 eetl. rozemarijn
4 teentjes knoflook
60 gram zachte lactosevrije boter
2 eigeel
60 gram sesam
1 eetl. lactosevrije slagroom
3 sjalotjes
200 gram ham (dikke plakken)
5 eetl. olijfolie
200 gram dobbelsteentjes spek
4 lamsfilets van ieder 150 gram

Bereiding:
Was de bonen, haal de kop en staart eraf en kook deze in ca. 15 minuten gaar in water met zout. Voor de kruidenkorst was je de kruiden en snijd je deze zeer fijn, schil 2 van de teentjes knoflook en pers deze uit. Meng dit geheel samen met de boter, eigeel en slagroom, als je een gladde massa hebt, roer je de sesam er doorheen en breng je het op smaak met peper en zout.

Laat de bonen goed uitlekken. Schil de sjalotten en snijd deze fijn, schil de andere 2 tenen knoflook en pers deze uit. Snijd de ham vervolgens in kleine blokjes. Fruit de sjalotjes en de knoflook aan in een hete pan met 3 eetl. olie, voeg daarna de spekblokjes toe. Als laatste voeg je de boontjes toe en meng je met het geheel, maak op smaak met peper en zout. Zet de oven vast aan op 150-175 graden, bak ondertussen in een andere pan met de resterende olijfolie de lamsfilets rondom snel aan. Leg de lamsfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met het kruidenmengsel, zet deze in de oven met verhitting van boven en laat de lamsfilets gaar worden en de korst krokant. Serveren met het mengsel van boontjes en spek.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0098