0109_Koffie eclairs

Koffie eclairs

Koffie eclairs


Benodigdheden voor +-14 stuks:

Voor het Soezenbeslag:
100 ml lactosevrije melk
100 gram (Minus-L) boter
100 gram bloem
4 eieren

Voor de Koffiecrème:
125 ml lactosevrije melk
1 zakje vanillesuiker
125 gram espresso
35 gram suiker + 40 gram suiker
2 eidooiers
1 eetlepel bloem
250 gram (Minus-L) boter
60 gram poedersuiker

Bereiding:

Soezenbeslag
Oven voorverwarmen op 210 graden. 100 ml lactosevrije melk + 100 ml water + 100 gram (Minus-L)boter aan de kook brengen, van het vuur halen en 100 gram bloem erin doen en spatelen tot er een bal ontstaat.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot het vet eruit komt. Haal de pan van het vuur en doe 1 voor 1 de eieren erdoor. Laat het beslag daarna een uurtje rusten.
Nu kun je het beslag in de spuitzak doen en kleine, dunne strepen spuiten.  Bak de soezen 30 minuten in de oven (kan ook wat korter, ligt aan de oven)

Koffiecrème
Breng 125 ml lactosevrije melk + 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker) + 125 gram espresso + 35 gram suiker aan de kook, ondertussen roer je 2 eidooiers + 40 gram suiker los en roer daarna 1 eetlepel bloem erdoor. Doe een scheutje melk erbij, roer dit goed en voeg dit daarna toe aan het mengsel in de pan.
Roer het geheel goed door. Breng de room aan de kook en laat het 5 minuten op zacht vuur doorkoken. Dek het af met plastic folie en zet het in de ijskast tot het afgekoeld is.
Mix 250 gram (Minus-L)boter met 60 gram poedersuiker 3 minuten lang tot een glad geheel. Daarna voeg je de afgekoelde banketbakkersroom toe en laat je dit 5 minuten mixen tot een luchtige koffiecrème. Spuit deze crème in de soezen.

* Maak de soezen af door ganache of glazuur op de bovenkant van de soes te doen.

(Dit recept is ingezonden door Esther Mullenders)


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)Advertenties via Google hieronder

0109