Kaiserschmarren (Oostenrijks recept)
Benodigdheden voor 4 porties
Voor het deeg:
4 eieren
200 ml lauwwarme lactosevrije melk
100 gram patentbloem
zout
Daarnaast:
4 eetlepels lactosevrije boter
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels amandelen
Bereiding voor 1 portie;
De 4 eieren splitsen. Het eigeel met een beetje melk en het bloem klontvrij mengen. Hierna de overige melk toevoegen. Het mengsel 30 minuten laten rusten.
Het eiwit met een snufje zout stijf kloppen en door het bloem mengsel wentelen.
1/2 eetlepel boter een een kleine pan verhitten, een ongeveer een kwart van het mengels in de pan gieten. Boven op het mengsel 1 eetlepel rozijnen en 1 eetlepel amandelen strooien. In ongeveer 2 minuten bruin laten bakken op een middelmatig vuur. Zodra de pannenkoek aan 1 kant goudbruin is gebakken omdraaien en met 2 lepels in stukken snijden en goudbruin laten worden.
Bestrooien met poedersuiker en serveer het met appelmoes.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0122