Amandelspijs
Benodigdheden
250 g witte amandelen, ongezouten
250 g fijne kristalsuiker
schil van 1 kleine citroen zonder waslaag of goed schoon geboend
beetje water
Bereiding
Doe de amandelen en suiker in een amandelmolen of een
blender en maal het geheel tot een zeer fijne poeder-consistentie. Je
kunt ook kant en klare amandelpoeder kopen in sommige winkels, dit
bespaart je de moeite van het malen, maar is gemiddeld nog prijziger dan
hele amandelen kopen. Voeg nu de citroenrasp en wat water toe tot je
een gladde maar stevige pasta hebt, niet te nat en niet te droog. Wikkel
in folie en leg in de koelkast. De spijs moet namelijk een beetje
‘rijpen’, suiker en amandelmeel moeten zich goed vermengen. Niet
onmiddellijk gebruiken dus, maar laat het rustig een week of zo in de
koelkast liggen, daar wordt het alleen maar beter van, al is het de
volgende dag zeker ook bruikbaar. Voordat je de spijs verder verwerkt in
brood of taart, kneed je er een eidooier door. De spijs wordt hierdoor
soepeler en makkelijker om mee te werken.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0123