0123_Amandelspijs

Amandelspijs

Amandelspijs

Benodigdheden
250 g witte amandelen, ongezouten
250 g fijne kristalsuiker
schil van 1 kleine citroen zonder waslaag of goed schoon geboend
beetje water

Bereiding
Doe de amandelen en suiker in een amandelmolen of een blender en maal het geheel tot een zeer fijne poeder-consistentie. Je kunt ook kant en klare amandelpoeder kopen in sommige winkels, dit bespaart je de moeite van het malen, maar is gemiddeld nog prijziger dan hele amandelen kopen. Voeg nu de citroenrasp en wat water toe tot je een gladde maar stevige pasta hebt, niet te nat en niet te droog. Wikkel in folie en leg in de koelkast. De spijs moet namelijk een beetje ‘rijpen’, suiker en amandelmeel moeten zich goed vermengen. Niet onmiddellijk gebruiken dus, maar laat het rustig een week of zo in de koelkast liggen, daar wordt het alleen maar beter van, al is het de volgende dag zeker ook bruikbaar. Voordat je de spijs verder verwerkt in brood of taart, kneed je er een eidooier door. De spijs wordt hierdoor soepeler en makkelijker om mee te werken.


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0123