Appeldessert uit de oven
Benodigdheden
3 stevige appels
3 eetlepels rozijnen
2 theelepels kaneelpoeder
120 g zelfrijzend bakmeel
60 g lactosevrije boter
60 g suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
75 ml lactosevrijemelk
zout
Lactosevrije slagroom
Bereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verdeel de appelstukjes met de rozijnen en het kaneelpoeder over 6 ovenvaste schaaltjes (doorsnede ca. 8 cm). Klop het zelfrijzend bakmeel met de gesmolten boter, de suiker, het ei, de melk en een snufje zout tot een egaal beslag. Verdeel het over de schaaltjes. Bak het appeldessert in een voorverwarmde oven (225 graden C) in ca. 30 minuten goudgeel en gaar. Laat het afkoelen tot lauwwarm en serveren met slagroom.
(Ingezonden door Merel)
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0126