Bietensoep met kokosmelk
Benodigdheden
1 eetlepel olie
1 gesnipperde ui
4 teentjes gepelde knoflook
1 cm. gember, gesnipperd
4 gekookte bietjes ( kant en klaar )
2 stengels citroengras
4 Limoenbladeren / Djerek Purut
1 geperste limoen + geraspte limoenschil
1 blikje kokosmelk
1 blokje bouillon
1/4e theelepel chilipeper poeder
1/2 liter water
1/2 theelepel balsamico azijn per bord
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook en de gember.
Kneus de citroengras en doe deze samen met de limoenblad en de peper bij de ui.
Snij de bietjes in kwarten en bak deze nog een paar seconden mee.
Doe het water samen met de bouillon in de pan en laat dit mengsel een minuut of wat pruttelen.
Pureer deze ingrediënten tot een smeuïg mengsel. Doe hier de kokosmelk bij en meng het goed. Giet het limoensap + de geraspte limoenschil erbij.
Schenk je soep in een mooi bord en druppel de balsamico azijn decoratief over je bord.
Inzending voor de Kerst Receptenwedstrijd 2014 van Annemieke van Toor
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0120