Erwtensoep
Benodigdheden
500 gram hamlappen
500 gram spliterwten
1 grote prei
1 grote winterpeen
1 ui
1 knolselderij
1 bosje selderij
bouillonblokjes (Albert Heijn eigen merk is lactosevrij)
1 rookworst (Albert Heijn eigen merk is lactosevrij)
Bereiding
Breng een grote pan met water en de bouillonblokjes aan de kook, en doe de spliterwten in een pannetje met lauw warm water om voorzichtig te wellen. Snij de hamlappen in kleine stukjes en doe deze in de pan met water die op het vuur staat.
Snij de alle groentes klein, en voeg deze aan de pan met water en hamlappen toe zodra het vlees gaar is. Laat het geheel op een rustig vuur koken. Zodra de groente zacht is (als je een stukje winterpeen kan fijn duwen zonder veel kracht tegen de wand) voeg je de gewelde spliterwten toe. Laat het geheel rustig doorkoken, onder af en toe roeren, voeg indien nodig steeds wat water toe. Zodra de spliterwten volledig op zijn gegaan in de soep is deze klaar. Serveer de soep met rookworst.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0133