0158_Guinness Beef Stew

Guinness beef stew

Benodigdheden
4 rode uitjes
2 teentjes knoflook
3 stengels bleekselderij
250 gr. bospeentjes
een beetje verse tijm (theelepeltje)
1 doosje kastanjechampignons
3 el. bloem
1 blikje Guinness bier (Jumbo 1,99 per blikje)
1 runderboullion blokje (Let op niet alle merken zijn lactosevrij!)
250 ml. water
+/- 500 gram sukadelappen
Vers gemalen peper
Lactose vrije "bak en braad"

Bereiding
Snij de uien en de knoflook (of als je een knoflookpers hebt is dit nog beter), doe deze in de pan met de lactose vrije "bak en braad". Snij ondertussen de sukadelappen in grove stukken. Maal wat verse zwarte peper over het vlees en haal deze vervolgens door de bloem. Voeg het vlees toe aan de pan en bak deze op een middelhoog vuurtje totdat deze bruin van kleur is.

Open het blikje Guinness en voeg deze toe aan de pan, voeg ook het runderboullion blokje en 250 ml. water toe aan de pan. Haal de blaadjes tijm van de stokjes en voeg nu ook deze toe aan de pan. Laat dit minimaal 1,5 uur sudderen. Liefst 3 uren.

Nadat deze tijd verstreken is, voeg je de fijn gesneden bospeentjes en bleekselderij toe. Laat dit 30 minuten mee sudderen. Voeg daarna de grof gesneden kastanjechampignons toe en laat deze nog eens 30 minuten mee sudderen. Vergeet overigens niet om tijdens de gehele bereidingstijd af en toe even te roeren!

Serveer met aardappels en bijvoorbeeld pastinaak puree of met rijst. Een lekker stevig winters gerecht voor op een koude winterdag.

Inzending voor de Kerst Receptenwedstrijd 2014 van Abigail Allen


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0158