0176_Chocolademoussecake met gekarameliseerde peren

Chocolademoussecake met gekarameliseerde peren

Chocolademoussecake met gekarameliseerde peren

Benodigdheden:

Voor de chocolademoussecake (nagerecht voor 4 personen) :
100 g pure chocolade
100 g plantaardige, lactosevrije boter (bijvoorbeeld Wajang)
2 eieren
100 g witte basterdsuiker

Voor de gekarameliseerde peer
1 peer
1 el citroensap
25 g boter
1 el poedersuiker

Voor het serveren:
Cacao

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C, smelt de boter en chocolade in een pannetje op een laag vuurtje of au bain marie. Mix intussen de eidooiers met de helft van de suiker tot een romige massa, meng nu beide mengsels door elkaar. Klop de eiwitten stijf en voeg de andere helft van de suiker toe; spatel de eiwitten door het chocolademengsel. Giet het beslag in de gewenste ovenschaaltjes en bak in ca. 30 min. gaar en schil intussen de peer en snij in partjes. Smeer in met citroensap. Strooi er poedersuiker over. Bak op hoog vuur in de boter goudbruin aan beide kanten. Bestrooi een nagerechtbordje met cacao en zet daar het cakeje op, leg de peerpartjes erbij en serveer met een lekker glaasje likeur erbij.
Als je de cakejes direct serveert zijn ze nog mooi hoog, anders zakken ze in zoals op de foto. Maar net zo lekker hoor!

TIP: Na een vullend diner kunnen dit nogal grote porties zijn. Je kunt de hoeveelheden dus ook halveren en minimuffinvormpjes gebruiken.


Dit recept is afkomstig van Jude's Diner, een blog van Judith over Lactosevrij en Glutenvrij leven, een leuke blog welke Lactosevrijgenieten.nl ook graag aanbeveelt. Op www.judesdiner.com vind je allerlei lekkere recepten, gerangschikt op type intolerantie, maar ook restauranttips en boodschappentips.


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken

0176