0179_Dundee cake

Dundee cake

Dundee Cake


Benodigdheden
Tarwe bloem - 225 gram
mespuntje zout
Lactose vrije roomboter of lactose vrije margarine 175 gram
(licht gele) basterdsuiker - 175 gram
3 eieren
Sultanas - 450 gram
De rasp van 1 citroen
3 eetlepels whiskey (of lactose vrije melk als je dat liever hebt)
glacé kersen - 100 gram
1/4 theelepel bakpoeder
Bakblik (18-20 cm)

Bereiding

Zorg ervoor dat je bakblik ingevet is of je kunt er een laagje bakpapier in doen.

Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit door elkaar. Voeg 1 ei toe, mix deze door elkaar en voeg een beetje bloem toe (doe dit bij alle 3 de eieren), hierna voeg je het laatste beetje bloem wat je nog over hebt, het bakpoeder en de zout toe en meng je het beslag tot een glad geheel. Rasp de schil van de citroen, snij de glacé kersen door de helft en was de sultanas. Voeg deze vervolgens toe aan het beslag en roer deze met een lepel tot 1 geheel. Als laatste voeg je de whiskey (of melk) toe en meng ook deze door het beslag.

Ter decoratie kun je een paar Glacé kersen bovenop de cake leggen of een paar amandelen (maar net wat je mooi/lekker vindt)

Doe het beslag in het bakblik en zet deze in de voorverwarmde oven (op 165 graden celcius). Laat deze 2 uren in de oven staan. Mocht de cake tijdens het bakken redelijk donker worden dan kun je deze afdekken met een stukje bakpapier om verbranding van de cake te voorkomen. Laat de cake in het bakblik afkoelen.

Inzending voor de Kerst Receptenwedstrijd 2014 van Abigail Allen


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)



Advertenties via Google hieronder

0179