Creme Brulee
Ingredienten
1 vanillestokje
250 ml lactosevrije slagroom
250 ml lactosevrije melk
5 gesplitste eieren
100 gr suiker
50 gr witte basterdsuiker
eenpersoonsovenschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 graden C, en halveer het vanillestokje om het merg eruit de kunnen schrapen. Breng de slagroom, melk, vanillemerg en het vanillestokje in een pan aan de kook en laat het 5 minuten intrekken. Het vanillestokje kan er hierna uitgehaald worden.
Doe de eidooiers en de suiker in een kom. Schenk de het room erbij en roer tot het wat dikker wordt. Verdeel de inhoud over de schaaltjes.
Laat de creme brulee in 45 minuten gaar worden en laat het hierna bij kamertemperatuur opstijven. Zet de schaaltjes nadat het is afgekoeld 2/2.5 uur in de koelkast. Vlak voor het opdienen de schaaltjes uit de koelkast halen en bestrooien met de basterdsuiker. De grillfunctie voorverwarmen en de schaaltjes onder het grillelement schuiven totdat het bruin begint te worden.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0182