Chocoladetaart
Benodigdheden:
60 gram cacaopoeder
125 milliliter kokend water
1 theelepel vanille aroma
125 gram zelfrijzend bakmeel of 150 gram amandelmeel (glutenvrij!)
½ theelepel baksoda
Een mespunt zout
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren (L)
Bakvorm van 22 of 24 cm
Rood fruit
Lactosevrije slagroom
poedersuiker
Bereiding
Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet je bakvorm in met een beetje olijfolie en beleg de bodem met bakpapier. Neem een kom en zeef het cacaopoeder hier boven. Kook het water en mix het met de garde door de cacao. Voeg ook het vanille aroma toe en mix tot er een glad mengsel ontstaat. Neem een andere kom en zeef hier het meel boven. Mix het meel met de baksoda en het zout. Voeg hier de suiker, olijfolie en eieren aan toe en mix het een aantal minuten op een hoge stand tot er een luchtig mengsel ontstaat.
Zet de mixer nu op een lagere stand en voeg in delen het cacaomengsel er aan toe. Wanneer dit goed is gemengd voeg je (al mixende) in kleine hoeveelheden het meel eraan toe. Wanneer je enkel glutenvrij bakt zijn pure kleine stukjes chocolade een lekkere toevoeging, schep deze door het beslag heen vlak voor je het in de bakvorm giet. Giet het mengsel nu in de bakvorm en bak de taart in 45 minuten gaar. Wanneer je de taart met amandelmeel maakt, zal de cake tester er niet helemaal schoon uitkomen. Laat de taart een half uurtje afkoelen en serveer met slagroom, rood fruit of eventueel poedersuiker
Recept afkomstig van Zoetrecepten.nl, een gezellige blog van Mariette die dol is op bakken, waarbij een aantal recepten ook lactosevrij zijn. Een aanrader om af en toe eens met een bezoekje aan de site te vereren.
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0120