Croissants
Benodigdheden
7 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
1 dl lactosevrije melk
15 gram gesmolten lactosevrije boter
1 eetlepel suiker
250 gram bloem
2 theelepel zout
80 gram koude harde lactosevrije boter (zoals MinusL Roomboter)
Bereiding
Los
ongeveer één theelepel suiker op in een beetje warme melk en besprenkel
de gedroogde gist hiermee. Na 10 minuten is de gist klaar om te
gebruiken. Meng de overgebleven melk met de gesmolten boter door het
gistmengsel. Nu kun je de bloem zeven en samen met het zout erdoor
kneden. Daarna ongeveer één uur laten rijzen.
Bestrooi je
werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot je een lap hebt van ongeveer
20 cm breed en 60 cm lang. Snij nu de koude roomboter in dunne plakjes
en verdeel dit voor 2/3 van het het deeg. Vouw het nu dicht, hierbij
begin je met het lege vlak, zo wordt de boter ingesloten in het deeg.
Leg het deeg 40 minuten afgedekt in de koelkast om het op te stijven.
Rol het nu weer uit tot 20 bij 60 cm en laat het vervolgens opstijven.
Herhaal het uitrollen en opstijven hierna nog één keer.
De oven op
215°C voorverwarmen. Rol het deel uit tot 20 bij 60 cm en snij hier
driehoeken uit waar je croissants van kunt maken. Rol de driehoeken op
vanuit het brede gedeelte en buig ze daarna in de vorm van een
croissant. Leg de croissants op bakpapier of een ligt ingevette
bakplaat. Laat ze 20-30 minuten narijzen, daarna bestrijken ze met een
losgeklopt ei. Bak ze 10 tot 15 minuten.
(Recept op basis van een recept op Receptenbundel.nl)
Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)
Het adres voor uw lactosevrije aankopen:
(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)
Advertenties via Google hieronder
0199