0202_Cheesecake Parfait van Vanilleyoghurt en kersen

Broodhaantjes

Advertisement

Dat wordt weer lactosevrijgenieten!

Arla Lactofree heeft een nieuw product op de markt; lactosevrije vanilleyoghurt. Gemaakt van echte koemelk dus alle vitaminen en calcium zitten er in. En, niet geheel onbelangrijk, een heerlijke romige vanillesmaak maar je proeft ook duidelijk het zuurtje van yoghurt! De vanilleyoghurt is zo te eten als tussendoortje, maar je kunt er ook iets bijzonders van maken.

Op verzoek van Arla Lactofree heb ik een recept beschreven waarin de producten van Arla Lactofree gebruikt zijn, met in de hoofdrol de vanilleyoghurt. Makkelijk te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.

Probeer het zelf maar eens om een gezellig etentje met vrienden of familie mee af te sluiten. Zij zullen niet eens doorhebben dat je alleen lactosevrij producten hebt gebruikt. Eindelijk niet iets anders hoeven te eten dan iedereen, dus dat betekent met elkaar genieten!

Recept

Cheesecake parfait van vanilleyoghurt en kersen

Ingrediënten

  • 1 potje (375ml) kersen zonder pit (verse kersen mogen ook) of diepvriesbosvruchten
  • 125 gram Arla Lactofree Roomkaas
  • 150 ml Arla Lactofree Vanilleyoghurt
  • 150 ml Arla Lactofree Melk
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 4 bastogne koeken
  • 2 eetlepels gesmolten plantaardige boter

Bereiding

Meng de kersen (of de diepvriesbosvruchten) en de suiker in een steelpan. Plet met een stamper de vruchten, terwijl je het geheel op een middelhoog vuur rustig laat doorkoken. Tijdens het koken het mengsel stampen en door blijven roeren. Na +/- 10 minuten haal je het van het vuur.

Daarna meng je in een blender de roomkaas, vanilleyoghurt en de melk. Ga door tot een gladde massa is ontstaan, meng daarna het kersen – of bosvruchtenmengsel er goed door heen met een spatel.

Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Doe de bastogne koeken met de gesmolten boter in de blender en meng het geheel tot een gelijkmatige massa en verdeel dit over de bovenkant van de schaaltjes. Plaats vervolgens de schaaltjes in de vriezer en dan wachten totdat ze stevig zijn.

Meer informatie kun je vinden op http://www.lactofree.nl/


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

 

Aangepast zoeken


Het adres voor uw lactosevrije aankopen:

(wij bezorgen ook gekoelde producten in Nederland)Advertenties via Google hieronder

0201