Recensie - Bergen aan Zee - Hotel Meyer

Recensie - Bergen aan Zee - Hotel Meyer

Recensie van Renate (Lactosevrijgenieten.nl) - 27/12/2015

Een lactosevrije kerst buiten de deur?

Ieder jaar zo rond begin november komt de vraag “wat gaan we doen met de kerstdagen”? Nu is het natuurlijk fijn om met je familie / vrienden deze dagen thuis door te brengen, maar dan heb je wel de stress van het bedenken van een menu die door iedereen gewaardeerd wordt, het in huis halen van alle benodigde producten, en dan de grootste uitdaging (en dit geldt zeker voor mij)het klaarmaken van het geheel. Maar, ergens gaan eten met de Kerstdagen is en blijft een hele uitdaging. Voor de keukenbrigade is het op “gewone” dagen soms al lastig om met alle mogelijke allergenen rekening te houden. Laat staan op de drukste dagen van het jaar!. Maar dat het ook anders kan zijn bewijst Hotel Meyer uit Bergen aan Zee. Dit hotel staat al enige jaren op mijn eigen website, maar helaas was ik niet eerder in de gelegenheid om hiernaar toe te gaan.

Manlief en ik besloten om deze dagen, samen met mijn ouders, bij dit hotel door te brengen. Zeker gezien de drukte van de afgelopen tijd waren wij hier aan echt even aan toe. Hoe het verlopen is? Dat zal ik vertellen.

Na een hartelijk welkom gingen wij naar onze kamer om de koffer weg te brengen, om hierna een drankje in de lounge te doen. Bij het kopje thee zat er voor mij geen kerstkransje bij, maar een lactosevrije merengue met kokos. Het gaat maar een klein dingetje, maar dat men hiermee al rekening had gehouden beloofde veel goeds. Even naar buiten om te wandelen om ons hierna voor het Kerstdiner om te kleden.

Het diner begon met een amuse van carpaccio, hierna een carpaccio van biet (met hierbij een lactosevrij broodje met 2 smeersels), toen een heerlijke soep, gevolgd door kalfsvlees en het diner eindigde met ijs van aardbei met een appeltaartje. Alles zo ontzettend lekker van smaak, mooi opgemaakte borden (net zoals de rest van het gezelschap) maar het allerbelangrijkste; geen borrels in de buik, kramp of iets dergelijks.

Na een heerlijke nachtrust werd ik toch ietwat ongerust over het ontbijt. Dit is voor de meeste hotels toch het moeilijkst. Maar tot mijn grote verbazing was er (bijna) overal aan gedacht; broodjes, yoghurt, vleeswaren en sojamelk werden mij gebracht, behalve smeerboter.

Ook het diner op 2e Kerstdag verliep zonder problemen; heerlijk genoten van een amuse van aardappelsalade, hierna een carpaccio van herten ham (met ook weer een lactosevrij broodje, een tapenade met een smeersel),

een heerlijke soep, ossen- en varkenshaas en als dessert aardbeienijs met diverse noten. Ook dit was weer even mooi opgemaakt, en smaakvol.


Kortom; Hotel Meyer is zeer zeker een aanrader, de (chef) kok weet wat hij doet, heeft kennis van zaken en weet mensen met een voedseluitdaging zeer zeker te verwennen. Ook de bediening is goed op de hoogte van alles en dit maakt een verblijf, zelfs tijdens de drukte van Kerst, echt een aanrader.


Hotel Meyer

Restaurant MAZ (Meyer aan Zee)

Kaart: Internationale keuken

Website: http://www.hotelmeyer.nl


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

Aangepast zoeken

Advertenties via Google