Recensie - Epen - Bij Guiseppe

Recensie - Epen - Bij Guiseppe

Recensie van Esther Mullenders-Dewisch - 01/06/2014

Uit eten met een lactose intolerantie… …van angst naar grote blijdschap!

Met lood in mijn schoenen waagde ik de stap om weer eens uit eten te gaan. Het is bijna te gek voor woorden om angst te hebben om uit eten te gaan. Maar wetende wat de gevolgen kunnen zijn denk je wel twee keer na voordat je gaat. Echter na een aantal zeer positieve ervaringen heb ik weer vertrouwen erin! Waarom? En wie verdient dit vertrouwen? Dat ga ik jullie nu vertellen….

Als eerste gaat mijn lof uit naar “Ristorante Pizzeria Bij Giuseppe” in Epen. Het restaurant is modern en beschikt over een fijn dakterras. Zowel in het restaurant als buiten op het dakterras is het heerlijk vertoeven. Bij binnenkomst wordt je verrast door uiterst vriendelijke bediening.

Maar dan komt het moment dat je de kaart krijgt en je stiekem al er vanuit gaat dat je misschien maar uit één of twee gerechten kan kiezen. Dat was echter niet het geval. Ik mocht uit alle gerechten kiezen en er zou dan met de chef-kok overlegd worden wat er aangepast zou worden. Wow! Meen je dat nou?


Ons werd aangeraden om de antipasti box als voorgerecht te nemen. Wat is dat? Dat is een box voor 2-3 personen met allemaal kleine hapjes, een ontzettend leuk idee! De hapjes werden door de kok aangepast en ik kon dus ook meegenieten. Ik heb mijn vingers erbij af afgelikt en als ik eerlijk ben, ben ik niet snel onder de indruk als vrouw van een chef-kok. Welke hapjes kregen we zoal? Tomaat- mozzarella, voor mij aangepast in tomaat- courgette, carpaccio, mortadella, meloen met parmaham, lamskoteletjes, scampi’s en gefrituurde inktvisringen. De laatste is gefrituurd en heb ik dus niet gegeten. We kregen in een mandje ook huisgemaakt brood erbij. Ik durfde het bijna niet te vragen, om de bediening niet wéér tot last te zijn, maar ik vroeg of het brood lactosevrij was. De bediening was meteen zo vriendelijk om naar de keuken te gaan en dit te vragen…en ik had geluk! Ook hiervan heb ik kunnen smullen.Toen kwam het hoofdgerecht. Ik had gekozen voor “Gegrilde zalm geserveerd met gegrilde groentjes, romige citroen saus daarbij geserveerd met spaghetti”. Ook dit gerecht was weer overheerlijk. Alles is heerlijk op smaak gebracht en de combinatie is top. Uiteindelijk zat ik helemaal vol en ik dacht ineens …..Ik heb nergens last van! Dat was een ontzettende opluchting en ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel! Omdat we zo enthousiast waren zijn we een aantal weken later weer teruggegaan en hebben wederom heerlijk gesmuld. Dit keer koos ik een anders hoofdgerecht, namelijk “Zeeduivel, gelardeerd in parmaham omringd met romige pesto saus, verse tomaatjes en spaghetti” Het gerecht was weer aangepast door de kok en ik heb weer volop genoten!
Ik heb beide keren niet voor een dessert gekozen, maar de kok heeft mij een proefje gegeven van limoncello sorbetijs en dit smaakte….je kunt het al raden…natuurlijk weer heerlijk! Er is geen standaard lactosevrij dessert in huis, maar er zal altijd gekeken worden of er iets is wat je wel mag hebben. Zowel de bediening als de koks zijn zeer behulpzaam en hen is niets teveel. Als lactose intolerant voel ik me vaak al lastig, maar zij gaven me het gevoel dat ik gewoon alles kon vragen en ik ze niet tot last was. Mijn complimenten voor deze top bediening en top koks! Het is dus wel duidelijk dat ik dit restaurant een absolute aanrader vind!Van angst voor uit eten naar verheugen op uit eten….ik had het niet gedacht, maar dit is dus echt mogelijk! Denk wel eraan om van tevoren duidelijk aan te geven dat je lactose intolerant bent. Ik denk dat de toekomst steeds rooskleuriger wordt voor mensen met een lactose intolerantie. Dus mijn advies: ga lekker erop uit en geniet!

Restaurant Pizzaria Bij Guiseppe

Kaart: Italiaanse keuken

Website: http://www.bij-giuseppe.nl/


Advertenties via Google


Zoek je iets? (Opent in een nieuw venster)

Aangepast zoeken